Songkick

Av en slump ramlade jag över Songkick.com. Det är en tjänst som ger dig information om vart och när konserter hålls av artister du gillar.

Du kommer snabbt igång med tjänsten genom att logga in med ditt Facebook-konto. Då läggs även dina artister från din Facebook-profil till i Songkick.
Du kan enkelt lägga till fler artister manuellt. Du väljer sedan vilka städer du vill bevaka. T.ex. vill jag bara se konserter i Malmö, Lund och Stockholm.
Nu skapas ett schema (se nedan) med aktuella konserter just för dig. Du kommer även få mail om framtida konserter som dyker upp.

Du kan välja att markera en konsert med ”I’m going” eller ”I might go”. Dessa konserter syns i en kalender som du kan prenumerera på och få direkt i Outlook eller iCal/iPhone. Supertjusigt!

Songkick har också många andra bra funktioner så som t.ex. köp biljetter och du kan se andra personer som ska gå på konserterna. OH, och just det, när du markerar I’m going eller I might go så postas automatiskt en Facebookstatus i din profil som meddelar detta 🙂

Songkick I like!

Och en liten fotnot:
Last.fm har en liknande kalender, men personligen gillar jag Songkick mer på grund av att jag själv definierar vilka artister och städer jag är intresserad av. Visst är det smart att Last.fm automatiskt känner av mina artister, men det är långt ifrån allt jag lyssnar på som jag vill se live.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.