Trevlig läsning

Artikel från min kollega Tommy

Egentligen är jag inte särskilt förtjust i ordet ”varumärke”. Det leder tanken fel, låter nästan som om det vore logotypen som är det viktiga. Bättre ord skulle varapersonlighet och anseende. Men vad man än kallar det, så handlar varumärke om det intryck en organisation – till exempel ett företag eller en myndighet (och för den delen också en vara) – gör.

På samma sätt som vi människor bildar oss uppfattningar – mer eller mindre välgrundade – om våra medmänniskor så gör vi det också om organisationer. Vi kan uppfatta dem som hederliga, ute efter att lura oss, giriga, kvalitetsinriktade, billiga, nyskapande, föraktliga eller pålitliga. På branschjargong kallas detta varumärkets fyllning.

Läs hela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.