Windows 7

Överallt skrivs det nu om Windows 7 och de flesta verkar gilla det. Personligen så tycker jag att DET ÄR FORTFARANDE WINDOWS!!! Visst de har  snajsat upp fönsterhanteringen med några thumbnails… Men är det någon som tittat i Kontrollpanelen för att bara ta ett exempel…? Den ser ut som tidigare med ca 1000 ikoner med märkliga namn och konstiga grupperingar… Har tidigare skrivit lite mer om Windows 7 här som jag tycker ni ska läsa lite snabbt.

Men tillbaka till VEM som skriver dessa recensioner. Jag läste nyss DN´s artikel. Vad vet de om gränssnitt? Lyssna här:

Man gör bäst i att lägga handboken bredvid tangentbordet när man installerat operativsystemet. Annars är risken stor att man missar förbättringarna i användargränssnittet som gör datorn enklare att använda.

Risken är alltså ”STOR” att man missar förbättringarna. Låter intuitivt indeed…..

Alla har alltså blivit itutade att Windows 7 ska vara lätt att använda… WELL jämfört med XP och Vista så kanske det är det. Men det är ingen bra referens att utgå ifrån.

Jag skulle kunna fortsätta och skriva om fler av Windows brister i relation till SnowLeopard… sånt som är uppenbart… Så som mottaglighet av virus, för att bara ta en sådan fundamental aspekt som att hålla din dator skyddad från andras onda avsikter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.