Mobil.se vs iPhone 3GS

Eh, vad är detta? Jag förstår inte riktigt varför Erik Mörner på Mobil.se har en sådan negativ klang om iPhonen i sin artikel. Den röda texten är utdrag från hans text. Den blåa är vad jag tycker.

Imorgon fredag kommer Iphone 3GS och tre operatörer slåss om kunderna. Vi har testat hur de anpassat sina erbjudanden och tjänster. För Iphone ställer helt nya krav. Inte så värst mycket nya krav från iPhone 3G till iPhone 3GS. Det uppenbara är dock MMS men det funkar galant på min 3G.

Jämfört med andra telefoner är Iphone speciell på många sätt. Sant! Den kan mycket, men när det kommer till operatörernas tjänster är det inte mycket som fungerar. Va? Ringsignaler går till exempel inte alls att ladda ner som med andra telefoner. Aha, så ringsignaler är en operatörs-tjänst…. så tänkte inte jag…. Javaprogram och spel som säljs till andra mobiler fungerar inte heller. ”säljs till andra mobiler”? Just det… 🙂 varför skulle ett program/spel fungera till en telefon som det inte är ämnat för… Det finns idag runt 50 000 tillgängliga applikationer för iPhonen. Operatörernas musik- eller TV-tjänster har heller inget att hämta och deras erbjudanden för chat via Windows Messenger går inte att köra på Iphone. Sant, det är än så länge främst iTunes som drar in pengarna för musiken. Men det är inga problem att streama video/TV till iphonen genom en applikation.  Gällande MSN, nje, kanske inte operatörerna kan sälja in den tjänsten i sina abonnemang men det är sanneligen inga problem att köra andra MSN-klienter i iPhonen.

Dessutom ställer den stora skärmen lite krav på utseendet när man till exempel ska navigera på en mobil webbsida. Jag förstår inte riktigt vad han menar med den här meningen… ”Lite krav”? är det negativt?! Det här har alla de tre operatörer som imorgon börjar sälja Iphone fattat och i varierande grad kompenserat för i sina mobila portaler där tjänster och annat innehåll presenteras.

Jag kanske har missförstått avsikten med Eriks artikeln… Var det riktat så negativt som jag trodde? Oavsett så blev jag upprörd och behövde kontra! 🙂 Jag tror att det var orden ”Den (iPhonen) kan mycket, men” som triggade mig! iPhonen har funnits i två år och om operatörerna nu inte hängt med så skyll inte (eller skriv så jag misstolkar att du kritiserar iphonen istället för operatörerna) på iPhonen… i like iphone… i like….

Summering: Var Eriks kritik riktat mot iPhone 3GS eller operatörerna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.