Statistik

Min mor fick ett erbjudande om att ha en banner gratis på en hemsida under en testperiod. Fint! Efter att perioden gått ut så skickade damen från Annonsbokningen.se (aka lokaldelenisverige.se) statistik över hur många som klickat på bannern och hur många gånger den visats och så vidare… Det var bara det att när vi jämförde hennes statistik med Google Analytics så stämde det inte all. Till exempel så hade vi enligt henne fått 126 klick från en viss site… Men Google Analytics sa att vi fått 8 klick från denna site.

Sättet som statistiken hade samlats in på kan ha skilt sig från varandra… Men borde ändå inte visa på så pass olika resultat.

Men det som gör det riktigt intressant är att när vi meddelade Annonsbokningen.se om vår jämförelse med Google Analytics så har de valt att inte svara. Inga livstecken där ifrån sen dess.

Någon som har input om Google Analytics eller Annonsbokningen.se som supportar den ene eller den andres resultat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.