LASEK – del 3

trash_lasekHur har det gått so far (15 dagar efter)?

Jo, operationen gick bra. Den var inte ens obehaglig egentligen… Bara lite när de satte fast doningarna så man inte kunde blinka. Annars: nemas problemas. Ingen smärka, utan bara en vit och röd psykedelisk ljus-show 🙂

Men efter 10 minuter (i bilen hem) så började det göra ont…. ONT…. OOOONNNNTTTT!!! Japp och så var det i ca 2,5 dagar.

Tisdag eftermiddag/kväll
Fantastiskt ont… Finns inget annat val än att ha ögonen stängda hela tiden. De rinner oavbrutet.

Onsdag (dag 1)
Ont ont ont, riktigt ont. Ögonen rinner och ingen idé att ens försöka öppna dem. ONT!

Torsdag (dag 2)
På förmiddagen är jag tillbaka för mitt första återbesök hos Memira. De tog bort skyddsplåstren och jag får åka hem igen.
Med dessa borttagna exponeras nu annars skyddad yta… såklart…. Det medför STOR SMÄRTA under resten av dagen. Intensiv smärta, värre än tidigare! Jag tar ”akut-super-pain-killer-dropparna” säkert en 7-8 gånger under dagen. Igår tog jag nog de bara en, kanske två gånger.

Fredag
Smärtan börjar släppa. Det gör ont men inte lika intensivt. Det känns som att det ligger en mängd småsten innanför ögonlocken.Trots att smärtan är kvar så är det en stor befrielse när man märker att den faktiskt börjar avta. Tog inga pain-killers idag faktiskt!

Lördag
Mindre grus idag. Nästan inget alls. Ingen smärta.

Söndag
Grusfri! Men suddigt såklart, som innan.

Under de kritiska dagarna lyssnade jag på ca 700 🙂 pod-avsnitt. Fanns inte mycket annat att göra. Bara sitta och blunda, torka tårarna som aldrig slutade, och stå ut. Koppla bort sin tidsuppfattning och sikta in sig på att det kommer gå över.

Från dag 3 och framåt kunde man märka snabba förbättringar i synskärpa. Från  dag till dag och i början till och med från förmiddag till kväll! Idag ser jag mycket bättre än vad jag gjorde innan utan glasögon, men det är fortfarande mycket suddigare än när jag hade glasögon. Förhoppningsvis blir skärpan bättre så småningom.

Blink blink / Anders

TILLÄGG 27 maj 09
Här är alla mina inlägg om LASEK-operationen som beskriver början till slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.