Tankebrott

Tankebrott är en blogg som jag fick nys om från ett program på Sveriges Radio. Kommer dock inte ihåg vilket.

Nåväl, i en artikel från igår så fann mina tankar det speciellt intressant och finurligt när Andreas Anundi förmedlar att bevisen är svaga när det gäller att koppla ihop att datorspel leder till våld och skolmassaker. Vidare så är det framför allt kopplingen till religion som jag gillar. Humoristisk men ändå så sann!

Det behöver inte nämnas att det saknas tydliga belägg för ett orsakssamband mellan våldsamma datorspel och dito beteende i verkliga livet. Visserligen kan en enskild individ påverkas negativt att diverse spel, men det gäller för allt. Alla har inte de mentala spärrarna och verklighetsförankringen för att hantera intrycken. Somliga har dessutom rätt så bestämda åsikter om vilka mer eller mindre frihetskränkande eller rentav våldsamma handlingar som får göras i t.ex. religionens namn, men moralpanikens fanbärare skriver inga debattartiklar om att barn ägnar sig åt religion.

Självklart ska du läsa hela artikeln för att få hela budskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.