Gåsdun

Etiskt,,, moraliskt…. eller nått åt det hållet… vad är mest etiskt…. Att plocka en gås levande upp till fyra gånger eller att döda den och sen plocka den… Det finns säkert nått jag missat här men om man nu bryr sig så mycket om gåsen, är det inte bättre att den lever?

Eller finns det någon typ av ”dödshjälp”-aspekt här…. Om en människa lider av en obotlig sjukdom vad är då moraliskt att göra… Här utsätts fågeln för en behandling som går att undvika. Ändå anses det att det är bättre att döda den för att få ut det man vill utav den.

De som gråter på sina dunkuddar för att de tycker synd om fågeln som led under dess livstid borde fråga sig varför de inte grät tidigare när de då ansåg att fågeln istället behövde offra sitt liv.

Tillägg:
Jag har fått flera kommentarer som menar att man bör bedöva gässen. En bra tanke, bara de inte lider när bedövningen avtar. Lite av mitt huvudsyfte framkommer här då kanske lite tydligare. Man får ut utav gåsen det man önskar: dun & fjädrar utan att fågeln lider. Allt är fridens, men tänk nu om man inte kunde göra den här processen smärtfri. Ja då ska gåsen dö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.