Windows 7

Igår installerade jag Windows 7 på min PC. Här kommer lite snabba reflektioner över dess ”nya” funktioner. Vad ska Microsoft hitta på när Leopard är så som ett OS ska vara. Jo man får försöka kopiera men inte så det märks.

1. ”To see all your desktop gadgets, just drag your mouse to the lower right corner of your desktop.” (se bild) Det är något vi kallar ”aktiva skärmhörn” i Leopard. En faktisk ny funktion i Windows 7 är dock att man i det här läget kan minimera alla fönster med ett musklick.

Om du kikar på bilden (länken här ovanför) så ser du att alla programfönsters kanter fortfarande är kvar när man ser desktopen. Varför? Jag har inte förstått det än.

2. En annan sak som är Leopard ripp-off är Windows 7´s ”Pin/unpin this program to/from the taskbar”. Du kan alltså välja att ha kvar en programikon i ”dockan”. ”Behåll i dockan” heter det på Leopardiska.

3. Jag kan tydligen bara öppna bara en instans av Utforskaren. Så som Findern i Leopard fungerar. Det är något jag inte gillar med Findern. Men jag kan öppna fler Finderfönster om jag verkligen vill. Men jag har ännu inte lyckats öppna två instanser av Utforskaren i Windows 7.

4. En trevlig sak med fönsterhantering i Windows 7: ”Maximize a window by dragging its border to the top of the screen, and return the window to its original size by dragging it away from the top of the screen.”

Windows 7 verkar vara trevligt och det verkar mindre stökigt än Vista trots allt. Och som sagt, lite nya användbara funktioner har de faktiskt slängt in. Jag får skriva mer när jag testar en längre tid. Men, köp en mac istället om du inte redan gjort det.

Ett svar på ”Windows 7”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.