Mac mini

Sådär, då var man till slut Mac-ägare. Apples iPhone greppade först tag i mig och sen till slut verkade det helt uteslutet att INTE lägga på samma finish när det gäller PC-användandet.
Nu när man inte längre har tid eller intresse för att sitta och mecka så är Mac´en oslagbar. Jag vill helt enkelt ha ett grymt operativsystem som fixar mail, ordbehandling, musik, filmer och bilder. Och det utan att trixa med brandväggar och antivirusprogram och i stort sett allt annat också. För att inte tala om installationen av Leopard. Den tror jag vem som helst fixar utan problem.

Det är ofta jag tar samtal från familj och vänner som behöver lite support med datorer, de är till 100% microsoft-användare (XP/Vista). Tänk om alla istället hade en Mac. Jag hjälper gärna till med Microsoft-produkterna, men tänk så mycket smidigare det hade varit både för mig och för de andra om även de valt en Mac. Varför bråka, svära och krångla? Köp en Mac så funkar det och du förstår hur du ska använda den.

Själv så var jag såklart länge skeptisk till att köra Mac… det gäller ju att sätta sig in i ett nytt system. Jag kunde ju hantera mitt Vista precis som jag ville ändå. När Mac-människorna kom och prisade så ville man ju gärna dissa lite, bara för sakens skull. Men nu vet jag, att den som dissar Mac har aldrig testat. Thats it.

Hur många är inte frustrerade idag med sitt XP/Vista? Att byta system och sätta sig in i Leopard är inte en tidskrävande utmaning, det är en välgörande och inspirerande befrielse.

Det finns säkert många som jag som är nyfikna men inte vågar. Försök då att låna en Mac av någon, kanske för en dag eller bara för en timme. Det finns inget att förlora. Jag använder datorer otroligt mycket och att hela den tiden (en lång framtid) välja bort att använda datorkraft på ett mer naturligt, smartare och lättanvänt sätt vore dumt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.