Nu får jag NOG!

Just nu sitter jag på kontoret och hör i bakgrunden en av dessa ”dragsspelare” som nu finns på gator o torg. Det kan säkert uppfattas som lite mysigt men faktum är att en stor del av dessa kan inte spela ALLS. De stödjer sig på att dragspelet är ett tacksamt instrument att spela på eftersom det är diatoniskt (skal-enliga, precis som många munspel). Det betyder att oavsett vad du spelar så låter det inte falskt eller direkt fel. Så, ta en stund och faktiskt lyssna på vad det är de spelar när du går förbi. Ofta är det totalt nonsens utan melodi eller struktur. Det kan vara ok om man går förbi och utsätts max 30 sekunder, men under en längre tid för en som inte är totalt tondöv så blir det ren tortyr med det här förklädda kaoset.

Jag uppmanar alla att be dessa gatu”musikanter” att spela en enkel visa som t.ex. lilla snigel. Jag ger dig 20 kr för varje gång som du kan styrka att de faktiskt utan större besvär klarade av att genomföra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.