Musik på Flygh.net

Nu så, efter att ett nytt USB-ljudkort (Line 6 UX1) blev införskaffat så var det dags för mr Flygh att göra sin första Cubase-produktion. Det kan tyckas märkligt att inte någon sådan var gjord för länge sen, men jag har faktiskt klarat mig med andra program. Nu i efterhand inser jag att Cubase borde ha varit mitt förstaval (kanonprogram asså)!

Det har legat i bakhuvet enda sen den första versionen utav låten E-song kom ut att en remake vore nog fint. Nu kanske man kan äntligen få lite bättre ljud och slippa dom där MIDI-trummorna och MIDI-basen. Trummorna i den nya låten är samplade så de låter najs. Dock kunde man lägga lite mer krut på dom så dom låter lite mer dynamiskt, men men. Nu till det hemska; efter några misslyckade prutförsök på basar så fick det bli midi-bas ändå. Basspåret är i alla fall behandlat och mixat som ett wav-spår.

Ljudkortet har skött sig bra dock kan det uppfattas en viss latency (fördröjning) ibland. Om man ska vara ärlig så kan det faktiskt vara lite småfalskt också samt att mina öron är söndermixade för länge sen. Men wtf, nu för tiden är jag så less på alla perfektionistiska übermixade låtar. Det ska vara lite mer känsla… råhet… caught in the moment.
Ladda ner låten här eller gå i menyn, ”Mina låtar”.

Kommentarer är mycket välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.